Запознајте се со нашата компанија

Постоиме повеќе од 25 години на ИТ и телекомуникацискиот пазар во С.Македонија

About Us

Растеме заедно од 1997

МОЛ Комуникации е телекомуникациски оператор со долгогодишно искуство со обезбедување на сите телекомуникациски услуги на територијата на Македонија.

Компанијата МОЛ Комуникации е основана во 2002 година во Скопје, Македонија. Компанијата го смени своето име во МОЛ Комуникации во 2014 година по крајот на мајката компанија Македонија Он-лајн (најголемиот приватен интернет провајдер во земјата до 2006 година) компанија која беше принудена да се затвори поради антимонополски проблеми со Македонски телекомуникации (дел од Дојче Група Телеком) и нивното монополско однесување на македонскиот пазар.

Со ребрендирањето и трансформацијата, МОЛ Комуникации се позиционира на пазарот како високо квалитетен обезбедувач на телекомуникациски услуги за поголеми компании и корпорации, како и за други телекомуникациски оператори на кои МОЛ Комуникации може да им обезбеди навреме сопствени и специфични услуги. Нашите целни клиенти бараат висок SLA и нула неуспех при испорака на услуги или проекти, а со тоа и нашата посветеност во работата и знаењето не ставаат на врвот на најдобрите даватели на услуги во Македонија. Ние веруваме дека искуството што го градевме со текот на годините ќе донесе резултати што се обидуваме да ги постигнеме и долгорочните односи што ги воспоставивме нема да обезбедат ништо друго освен високо квалитетно услуги за нашите клиенти.

Нашата национална оптичка мрежа:

МОЛ Комуникациите ја наследи инфраструктурата на Македонија On-Line и имаат своја национална безжична ‘рбет и’ оптички ‘инфраструктура во главниот град Скопје. Со текот на годините компанијата успеа понатаму да ја прошири својата мрежа со оптички влакна и сега работиме и управуваме со над 600 километри мрежи на оптички влакна низ целата земјата и тоа кон сите поголеми градови во Македонија како и кон сите гранични премини со соседните земји. Имаме целосно излишни гигабитни врски до Интернет, обезбедувајќи ни неограничени ресурси и врвно квалитетно работење. Нашите сервери се наоѓаат на дисперзирани локации во Скопје, Хрватска и Германија, овозможувајќи ни да ги понудиме нашите услуги преку Интернет со одлично време и квалитет

Ние ги обезбедуваме сите телекомуникациски услуги од VoIP до цевки со темни влакна и празни влакна. Добивме неколку награди за квалитетна работа и маркетинг кампањи и развивме над 300 мултимедијални решенија за локалните бизниси.

МОЛ Комуникации како еден од водечките даватели на услуги во земјата е целосно акредитиран лиценциран оператор според македонскиот закон за телекомуникации и Македонската агенција за телекомуникации. (www.aec.mk).

Инфраструктурни решенија

Враќање податоци и бекап услуги

Софтверски решенија

ИТ и проект консалтинг

Хостинг и колокација услуги

ИТ помош и поддршка

Оптичка инфраструктура

Години искуство

Услужени деловни клиенти

Trust

Доверба и соработка

Низ годините работевме со многу локални и меѓународни компании и секогаш се трудиме за искрен и професионален деловен однос.  Нашиот бизнис се заснова на  одлична соработка и соодветна деловна етика кога работиме со нашите партнери, соработници и клиенти. Заедничките придобивки и заедничкото решавање на сите прашања ни овозможија да воспоставиме долгорочна врска со бројни партнери и соработници од Македонија, Бугарија, Грција, Хрватска, Србија, Словенија и од повеќе други држави во светит.  Партнерствата и искуството што го стекнуваме овозмужуваат  сигурна и квалитетна услуга кон крајните  клиенти.  Секогаш отворени за нови услуги и нови партнерство за понатамошен развој на нашиот бизнис.  Доколку имате  идеја или ви требаат само некои информации, слободно контактирајте не без никакви обврски. Стоиме на располагање за секој вид на информација што можеби Ви се потребни за нашата компанија или можеби за телекомуникацискиот пазар во Македонија или во регионот.

 

Искуство

Деловна етика

Професионалност

Знаење

Ресурси

Тука сме за Вас!

Локација

Благој Давков 3, л2
1000 Скопје, С.Македонија

Работно време

Пон-Пет: 9am – 16pm
Саб-Нед: Неработно

Поддршка 24/7: Email: support@mol.com.mk

Побарајте не

+389 (078) 24 55 51