Менаџирани инфраструктурни и ИТ услуги

 

 

SERVICES

Нашите услуги

Инфраструктурни и Интернет решенија (Оптика и WiFi)

25 години искуство на телекомуникацискиот пазар  и 15 години искуство како водечки Интернет провјадер во С.Македонија.  Нудиме структуирани и неструктуирани (дарк фибер) решенија, со помош на нашата +600км оптичка мрежа  како и решенија  согласно најновите трендови на безжично поврзување.

ОПТИЧКА ИНФРАСТРУКТУРА

Ги нудиме сите услуги преку оптичка инфраструктура од изнајмување на оптичка влакна (дарк фибер), структуирани услуги и поврзувања со брзини во завиност од потребите на клиентот па се изнајмување на простор во оптички црева.   Со користење на  услугите за оптичко поврзување исто така нудиме и колокации за поставување на опремата на клиентите на секоја траса.

Покрај изведбата за сопствени потреби и услугите на МОЛ компанијата благодарение на нашето знаење и долгогодишно искуство што го поседуваме изведуваем и оптички инфраструктури за поребите на клиентите. Како на  техничко така  и на административно ниво, веруваме дека сме во способни за извршување на сите задачи дадени во областа на подземната инфраструктура. Со помош на нашите партнери си соработници можеме да ја завршиме  било која работа на време и со бараниот квалитет. Од решенија клуч на рака, или само дување или спојување на влакна, одржување 24/7, поседуваме доволно ресурси. Искусни сме во сите фази на распоредот на подземната инфраструктура од физичка работа до правни и административни потреби да ги обезбедиме сите документи потребни за рутите. Тековниот капацитет на нашите ресурси ни овозможува да имаме на располагање во секое време десет копачи, три тимови со влакна со четири лица и разни други технички лица за дупчење и други физички поврзани со задачи. Уверени сме дека можеме да изградиме подземни инфраструктури со темпо од 5 километри на ден.

 

 

ИНТЕРНЕТ УСЛУГИ

За средни и големи бизниси и корпорации ги обезбедуваме сите Интернет услуги од  едно ставна употреба на Интернет и до многу барани MPLS или VoIP услуги.

Имаме целосно редундантна интернет-врска и наша сопствена мрежа која ни овозможува да им обезбедиме на сите наши потенцијални клиенти квалитет и поддршка со гарантиран договор базиран на SLA. Нашата мрежа со оптички влакна работи на ниво од 10 GB, а со тоа и брзината на Интернет што можеме да им ја обезбедиме на крајните корисници започнува од 100mbps и е ограничена до 10 GB во моментот, сепак се достапни и поголеми брзини по барања на клиентите  и индивидуална анализа. Ве молиме контактирајте не за сите ваши потреби на Интернет од едноставно прашање до  помош при големи проект, ние ќе ви дадеме одговор на време.

Секој проект е различен, затоа ве молиме контактирајте не за да разговараме за подетално.

Онлине услуги - хостинг и веб

Во прилог на нашите основни интернет / мрежни услуги,  обезбедуваме и дополнителни интернет услуги кои ги нарекуваме онлајн услуги, главно, поради причината затоа што тие се обезбедени преку Интернет или се користат за онлајн пазарот . Постојат голем број хостинг провајдери и постојат повеќе решенија за Вашите потреби но главна одлика на добар и сигурен хостинг е квалитетот на услугата и поддршката.  Веруваме дека поддршката која ја нудиме е беспрекорна и навремена што денеска е мошне битно за секој бизнис.  

Сите услуги се обезбедени со или без облак од околината, според барање на клиентот.  Дел од нашите оналјн услуги преку  се:

 • Share Hosting 
 • VPS hosting
 • Dedicated servers
 • Collocation
 • Online streaming
 • VPN
 • Web/Media design
 • SSL services
 • E-Commerce services
 • Domain registration
 • SEO
 • Internet Marketing

Комплетната наша понуда за хостинг може да ја погледнете на нашата веб страна наменета за овој вид услуги https://www.mol.mk

ИТ консалтинг

Во денешно време тешко е да се остане во тек со сите напредувања и нови технологии но исто така и тешко е да задоволат желбите и потребите на компаниите кој се борат за престиж на пазарот.  Нашето долгогодишно искуство во полето на ИТ и телекомуникациите ни дава сигурност дека може да одговориме на сите предизвици.

ИТ помош и решавање на телекомуникацисии и ИТ тековни проблеми

Секојдневно компаниите наидуваат на разни препреки и проблеми во своето тековно работење.  Непредвидени работи се случуваат и затоа тука сме ние за Вас.  За сите Ваши проблеми и потреби ја нудиме нашата експертиза и знаење со цел  да Вашите деловни активности функционираат без пречки.

Враќање на изгубени податоци и услуги на далечински бекап

Ненадејни дефекти на струјната мрежа се најчеста причина за оштетување на ИТ уредите. Страдаат хард дисковите но и останатиот ИТ хардвер. Но не очајувајте тука сме да Ви помогнеме да ги вратите  Вашите податоци без оглед на оперативниот систем Linux, Windows, Router OS итн. Се разбира нашите решенија за бекап се правилниот избор за мирен сон.

Софтверски решенија

Имате потреба од софтвер или пак мобилна апликација?  Нашиот оддел за софтверски решенија се разликува од останатите софтверски компании со тоа што покрај знаењето и искуство во и околу програмирањето поседува и огромно инжинерско искуство и со самото тоа може да одговори на бројни решенија кој вклучуваат вмрежување, далечински датотеки, симултани впишувања во повеќе бази како и смарт сити и ембедед апликации.

Ги поврзуваме сите коцки на Вашите ИТ и телекомуникациски бизнис потреби !

Со повеќе од 600км сопствена оптичка инфраструктура ги поврзуваме сите поголеми градови во Македонија и граничните премини кон Србија, Грција, Албанија, Косово, Бугарија.

Нашата мрежа

Тука сме за Вас!

Локација

Благој Давков 3, л2
1000 Скопје, С.Македонија

Работно време

Пон-Пет: 9am – 16pm
Саб-Нед: Неработно

Поддршка 24/7: Email: support@mol.com.mk

Побарајте не

+389 (078) 24 55 51