• Map

  CONNECTING BORDERS, CITIES, PEOPLE ! SERBIA, BULGARIA, ALBANIA,GREECE, MACEDONIA, KOSOVO

 • skopje

  20 YEARS OF EXPERIENCE ON THE TELECOMMUNICATION MARKET IN THE REGION !

 • fiber optic

  OPERATING MORE THEN 600KM OF FIBER OPTIC NETWORKS,
  CONNECTING ALL MACEDONIAN BORDER CROSSINGS !

 • cloud

  CLOUD OR NO CLOUD WE BELIEVE IN OUR SERVICE !

Со нашето знаење и долгогодишно искуство што го поседуваме како на  техничко така  и на административно ниво, веруваме дека сме во способни за извршување на сите задачи дадени во областа на подземната инфраструктура. Со помош на нашите партнери си соработници можеме да ја завршиме  било која работа на време и со бараниот квалитет. Од решенија клуч на рака, или само дување или спојување на влакна, одржување 24/7, поседуваме доволно ресурси. Искусни сме во сите фази на распоредот на подземната инфраструктура од физичка работа до правни и административни потреби да ги обезбедиме сите документи потребни за рутите. Тековниот капацитет на нашите ресурси ни овозможува да имаме на располагање во секое време десет копачи, три тимови со влакна со четири лица и разни други технички лица за дупчење и други физички поврзани со задачи. Уверени сме дека можеме да изградиме подземни инфраструктури со темпо од 5 километри на ден.

Како и да е, секој проект е различен, затоа ве молиме контактирајте не за да разговараме за подетално.

 

 

За средни и големи бизниси и корпорации ги обезбедуваме сите Интернет услуги од едноставна употреба на Интернет и до многу барани MPLS или VoIP услуги. Имаме целосно редундантна интернет-врска и наша сопствена мрежа која ни овозможува да им обезбедиме на сите наши потенцијални клиенти квалитет и поддршка со гарантиран договор базиран на SLA. Нашата мрежа со оптички влакна работи на ниво од 10 GB, а со тоа и брзината на Интернет што можеме да им ја обезбедиме на крајните корисници започнува од 100mbps и е ограничена до 10 GB во моментот, сепак се достапни и поголеми брзини по барања на клиентите  и индивидуална анализа. Ве молиме контактирајте не за сите ваши потреби на Интернет од едноставно прашање до  помош при големи проект, ние ќе ви дадеме одговор на време.

 

SLA contracts  VPN/MPLS   Network redundancy  VoIP    etc.

Во моментов имаме и работиме со повеќе од 700 километри оптичка инфраструктура низ цела Македонија, обезбедувајќи разни услуги за мрежно поврзување со или без активна опрема. Имаме врски со скоро сите гранични премини во Македонија и со сите поголеми градови. Покрај инфраструктурата со влакна, што ги поврзуваат главните гранични премини и градовите, имаме и инфраструктура со оптички влакна низ главниот град Скопје. Секој рута што ја поседуваме и што ја изградивме има најмалку три оптички цевки со што ни дава можност не само да продаваме / изнајмуваме кабли и влакна, туку и да продаваме / изнајмуваме цевки за оптички влакна. Целата наша инфраструктура е изградена според македонските регулативи и за секоја ги имаме сите потребни документи и лиценци.

Ве молиме контактирајте не за какво било барање што може да го имате или за повеќе детали. Погледнете ја нашата мрежа!

 

Во прилог на нашите основни интернет / мрежни услуги, исто така обезбедуваме и дополнителни интернет услуги кои ги нарекуваме онлајн услуги, главно, поради причината затоа што тие се обезбедени преку Интернет или се користат за онлајн пазарот  Услугите се обезбедуваат преку нашата веб-страница, за повеќе информации, посетете не. Ние стоиме зад нашите онлајн услуги со ист квалитет и посветеност како што имаме со нашите главни основни услуги, а нашите човечки ресурси и знаење ги надминуваат техничките барања корисниците. Сите услуги се обезбедени со или без облак од околината, според барање на клиентот.  Дел од нашите оналјн услуги преку  се:

 • Share Hosting 
 • VPS hosting
 • Dedicated servers
 • Collocation
 • Online streaming
 • VPN
 • Web/Media design
 • SSL services
 • E-Commerce services
 • Domain registration
 • SEO
 • Internet Marketing